Φεβρουαρίου 08, 2009

Διώξτε τους Κινέζους και τους πράκτορες τους από το Λιμάνι του Πειραιά. Παραδίδεται η Εθνική Ασφάλεια της χώρας .Όργιο λαθρεμπορίου . όπλων ...



Να μην προχωρήσει στην κύρωση της σύμβασης του ΟΛΠ στο κοινοβούλιο και να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό του ΟΛΘ, ζητούν από την κυβέρνηση με ανοικτή επιστολή που έστειλαν στα πολιτικά κόμματα οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εργαζομένων στα λιμάνια.
Ειδικότερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ επισημαίνουν ότι αυτό είναι αναγκαίο ιδιαίτερα τώρα που η παγκόσμια οικονομική κρίση επιβάλλει πολιτικές ενίσχυσης των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.
«Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες όλο αυτό το διάστημα συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια, να αναλάβουν κάθε πρωτοβουλία ώστε να εμποδίσουν στη Βουλή την κύρωση, καθώς και την εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ/ΟΛΠ στην COSCO», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Παράλληλα τονίζουν μεταξύ άλλων ότι με τον τρόπο αυτό:
«- Παραδίδεται το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας μονοπωλιακά στις ξένες εταιρείες. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την εφαρμογή τιμολογιακής πολιτικής ανελαστικού φορτίου και μεγιστοποίησης του κέρδους. Το τίμημα για τον τελικό καταναλωτή θα είναι μεγάλο, αφού θα έχουμε αύξηση της τιμής των εισαγόμενων καταναλωτικών αγαθών και μείωση της ανταγωνιστικότητας των εξαγόμενων αγαθών.
- Δημιουργούνται προβλήματα ελέγχου της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, αφού την πλήρη διαχείριση στους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων θα έχουν εταιρείες ξένων συμφερόντων.
- Καταργούνται πλήρως οι Κανονισμοί Εργασίας και οι Συλλογικές Συμβάσεις στο νέο τοπίο. Επιφυλάσσουν, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου