Φεβρουαρίου 10, 2009

24ωρη απεργία για τις 25 Φεβρουαρίου εξήγειλε η ΑΔΕΔΥ


Η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για τις 25 Φεβρουαρίου, καταγγέλει ,τη συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, και την υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ότι:
1. Η επιδείνωση των συνθηκών στην πραγματική οικονομία σε συνδυασμό με την πολιτική της Κυβέρνησης που αδυνατεί να προασπίσει την αγοραστική δύναμη των μισθών και των συντάξεων, ανατρέπει το όριο 2% για τις απολύσεις, καταγράφει χωρίς να εμποδίζει τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, μεταβιβάζει τελικά στα λαϊκά στρώματα τις επιπτώσεις και υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο.
2. Με πολλά να επικρέμονται ως κίνδυνοι, απειλές σε βάρος των κοινωνιών, με τους υπαίτιους της κρίσης να παραμένουν στο απυρόβλητο και να τυχαίνουν κρατικών εγγυήσεων και χρηματοδοτήσεων δισεκατομμυρίων, με τη συνθήκη δημοσιονομικού εμφράγματος, η άμεση εγγύηση και χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της κοινωνικής ασφάλισης, είναι θεμελιώδης όρος για την υποστήριξη της κοινωνικής συνοχής.
Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση για «αυταρχικό κατήφορο» καθώς, όπως αναφέρει, «αντί για νέα πολιτική που θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας επιχειρείται καταστολή στους δίκαιους αγώνες μας». «Μετά τις εκατοντάδες προσφυγές από την Κυβέρνηση στα Δικαστήρια την τελευταία 10ετία για να κηρυχτούν παράνομες οι απεργίες πολλών Ομοσπονδιών, είδαμε και την πρωτόγνωρη προσφυγή κατά της ΑΔΕΔΥ, για απεργία που κήρυξε για τον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, για προβλήματα που είναι κοινά για όλους» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τους Ευρωβουλευτές για την αμφισβήτηση και παραπομπή στο ΔΕΚ της υπόθεσης των ορίων ηλικίας ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου