Φεβρουαρίου 09, 2009

Επίσκεψη Μπακογιάννη στις ΗΠΑ στις 23 Φεβρουαρίου.


Επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ για το 2009, θα πραγματοποιήσει στις 23 Φεβρουαρίου η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η ΥΠΕΞ θα μεταβεί αρχικά στη Νέα Υόρκη και εν συνεχεία στην Ουάσινγκτον, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν και την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον.
Στόχος της συνάντησης είναι να ανοίξει νέος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, μετά το τέλος της διακυβέρνησης Μπους και της ανάληψης της προεδρίας από τον Μπαράκ Ομπάμα.
Στη διάρκεια των επαφών που θα έχει η υπουργός δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Λευκό Οίκο.
Πληροφορίες, που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί, θέλουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται τις ΗΠΑ στα τέλη Μαρτίου, επ' ευκαιρία της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ, αλλά και της γιορτής για τους ομογενείς που παραδοσιακά διοργανώνει ο Λευκός Οίκος με αφορμή την εθνική μας επέτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου