Φεβρουαρίου 20, 2009

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στα Ιωάννινα, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2009




Στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, τα Γιάννενα, που είναι «πρώτα στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα» θα βρεθεί ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 96ης επετείου Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου, όπου τον Πρόεδρο θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, θα τον χαιρετήσει και, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση με θέμα «Δημοτικά Τραγούδια» Ιστορία - Παράδοση - Ταυτότητα.
Το βράδυ, στις 19.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας θα αφιχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου θα τον υποδεχθούν οι πρυτανικές αρχές, για την Τελετή Εγκαινίων του συνεδριακού κέντρου.
Ακολουθεί προσφώνηση από τον πρύτανη κ. Ι. Γεροθανάση, μουσικό μέρος και ξενάγηση.
Ωρα 20.00, ο Πρόεδρος κ. Κ. Παπούλιας φθάνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, όπου τον προσφωνεί ο κ. Βασίλειος Κοσμάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννιτών.
Ομιλητής, με θέμα «Ηπειρωτική Ευεργεσία», ο κ. Αναστάσιος Παπασταύρου.
Ακολουθεί χαιρετισμός του προέδρου του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής κ. Μιχάλη Σέρβου και Απονομή του Κλεισθένειου Βραβείου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στη συνέχεια, ώρα 21.00, μεταβαίνει στο ξενοδοχείο «Ηπειρος Παλλάς» όπου στις 21.30 παραθέτει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας ο δήμαρχος Ιωαννίνων.
Πυκνό το πρόγραμμα του Σαββάτου 21/2, αρχίζει με δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου, ακολουθεί άφιξη του Προέδρου στο Στρατηγείο της VIII ΜΠ, στη συνέχεια κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο στο Ηρώο Μπιζανομάχων.
Ακολουθεί μετάβαση στο νομαρχιακό μέγαρο και από εκεί στον χώρο της παρέλασης που θα παρακολουθήσει ο Πρόεδρος.Στις 12.35 στην πλατεία Πύρρου θα γίνουν τα Αποκαλυπτήρια του αγάλματος του βασιλέως Πύρρου, χαιρετισμός του προέδρου Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής κ. Μιχάλη Σέρβου, του δημάρχου Ιωαννίνων κ. Νικολάου Γκόντα.
Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στις 13.30 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων ο Πρόεδρος θα παρακαθήσει στο επίσημο γεύμα που δίδει προς τιμήν του ο διοικητής της VIIΙ ΜΠ.
Το απόγευμα, ώρα 18.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Λαογραφικό Μουσείο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών όπου θα εγκαινιαστεί έκθεση με θέμα «Τα ελληνικά χειρόγραφα της Πόλεως των Ιωαννίνων».
Θα προσφωνήσει ο καθηγητής κ. Ι. Μαυρομάτης και θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης από τον καθηγητή κ. Κ. Κωνσταντινίδη.
Στις 18.30 ο Πρόεδρος αναχωρεί για την κατοικία του, με το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου